Det er lenge sidan Vipps berre blei brukt til å overføre småsummar mellom vener. No kan du betale med appen i fleire store butikkar på nett - og det er berre eit spørsmål om tid før det blir mogeleg også i fysiske butikker. Vipps er med andre ord i ferd med å overta rolla som lommebok – og no kan du enkelt leggje inn fleire av korta dine i ho. Då kan du byte på kva for eit kort du betalar med. Det vanlege brukskortet er greitt når det gjeld småsummar mellom vener, medan det kan vere lurt å bruke kredittkortet til netthandel.

Du kan leggje inn fem kort i Vipps-profilen og velje eitt favorittkort som du ønskjer å betale frå. Slik legg du til eit nytt kort:

1. Trykk på profilbiletet ditt
2. Trykk på "Ditt kort"
3. Trykk på "Legg til kort"
4. Fyll inn kortnummer, bruksfrist og sikkerheitskode
5. Trykk på "Registrer"

Byt mellom korta
Du vel sjølv kva for eit kort du vil betale med mellom dei du har lagt inn i Vipps. Trykk på VISA- eller Mastercard-logoen og vel kort før du trykkjer Send. Dersom du ikkje vel, vippsar du frå det kortet du har merka som favorittkort. Enkelt og greitt!

OBS: Du treng ikkje kaste den gamle skinnlommeboka heilt enno. Det er framleis ikkje mogeleg å leggje inn treningskort og bussbillettar i appen. Kanskje i framtida?